Hernád-Party Camping & Üdülőház
Elérhetőségeink

» Programlehetőségek: 

Kemping területén... 
 
 
   
- horgászati lehetőség
- kenu köcsönözhető
- szalonna sütés
- bográcsozás
- szabadtéri sportok
» kapcsolódó dokumentumok:
» kenuk.JPG    (2,80M)
» születésnap.JPG    (0,38M)

 

Abaújszántó-i fürdőhely 
 
 
   

 

Nyugodt pihenés 
 
 
   
A Hernád partja tökéletes helyszínt biztosít a pihenésre vágyó vendégeknek, a nyugodt sport kedvelőinek kínál kiváló környezetet, értendő itt a pecázás is.

 

Tállya 
 
 
   
A környék már az őskorban is lakott volt. A 15. században már városként említik. Nevét feltehetőleg francia nyelvű bevándorlóktól kapta, akiket a tatárjárás után telepítettek a környékre. A név a francia „taille" (vágás, irtás) szóból ered, valószínűleg arra utal, hogy a szőlőtelepítés előtt a domboldal bozótosát kiirtották.

A község központjában szobrot állítottak annak a ténynek, hogy Tállya Európa földrajzi középpontja.

 

Vizsoly 
 
 
   
Károli Gáspár gönci református lelkész, a Kassavölgyi Egyházmegye superintendense volt az, aki lefordította és 1590-ben megjelentette az elsõ teljes magyar nyelvû Bibliát, ezzel ismertté tette a község nevét az ország határain kívül is.

 

Gönc 
 
 
   
Az úgynevezett Huszita-ház Gönc központjában, a Kossuth Lajos utcában található. A ház a XVII-XVIII. században épült, és valójában semmi köze a huszitákhoz, akik a XV-XVII. században tevékenykedtek a városban.
Az erődített jelleg, a mára részben beomlott föld alatti folyosó a települést sújtó különböző támadásoknak köszönhető.
Ma tájház. Benne a XIX. századra jellemző lakásbelsőt láthatunk. A pincében egy gönci hordót is találhatunk. A tájházban őrzik a közeli Pálos kolostorrom egyetlen megmaradt faragott kő ablakát.

 

Tokaj-hegyalja 
 
 
   
Bacchus földje, a Tokaj-Hegyaljai Történelmi Borvidék, a világ első zárt borvidéke (1737) 2002-ben nyerte el a világörökségi címet. Az elmúlt ezer év alatt kialakult szőlőművelési hagyományok érintetlen, eredeti formában való továbbélése és a borvidék évezredes egysége mellett páratlan természeti adottságai, az építészeti és kulturális öröksége és a helyi hagyományok is indokolták, hogy az UNESCO Világörökség Bizottsága mint kultúrtájat felvette a világörökségi listára.

 

Vidéki élet 
 
 
   
- házi állatok megtekintésének lehetõsége
- falusi emberek mindennapi életének megtekintése (parasztházak)

 

Boldogkőváralja-i vár 
 
 
   
A IV. Béla király kezdeményezésére épült kővár  sokaknak ismerős, mivel a kevés jó állapotban megmaradt középkori várunk egyike.

 

Aranyosi völgy 
 
Abaújszántó közvetlen közelében található a festői szépségű Aranyosi-völgy bejárata, mely egy 15 km hosszan elnyúló völgykatlan. Aranyos településen még ma is élnek a korabeli népszokások és hagyományok.

 

Szerencsi vár 
 
 
   
Az 1500-as évek közepén épült tégla alakú, kétszintes épület délnyugati sarkán torony állt, körben árok és palánk védte. Ezt hamar tovább bővítették háromtraktusú, majd zárt, belsőudvaros tömbbé, elé pedig huszárvár épült.

 

Regéci várrom 
 
 
   
Az erősséget a 13. században emeltette az Aba nemzetség, 1307-ben már oklevélben szerepelt. Leghíresebb földesurai a Rákócziak. II. Rákóczi Ferenc gyerekkorában sokszor élt itt. A kuruc szabadságharc leverése után a császáriak más várakkal együtt lerombolták.

 

Bárczay kastély megtekintése 
 
 
   
A települést a Bárczay család birtokai övezték az írásos emlékek tanúsága szerint. Itt élt a család a műemlék jellegű Bárczay kúrián.

 


   
(C)2006- 2021 Hernád-Party Camping Bt.
design & programozás & hosting: Info Sierra Kft.
Bemutatkozás Áraink, szolgáltatásaink Képek, galéria Programlehetőségek On-line foglalás Vendégkönyv Elérhetőségeink